Matematik

Cirklensligning

30. april 2013 af ITChem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har ligningen (x)^(2) + (y)^(2) - 4*y + 45=0

Jeg har lavet kvadratkomplettering af den og får følgende: 

(x)^(2) + (y)^(2) - 4*y=-45

 

(x + 0)^(2) + (y)^(2) - 4*y=-45 + 0

 

(x+0)^2+(y-2)^2= -45+0+4 = -59

 

Nogen der kan bekræfte om jeg er på rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af mathon

 

                     x2 + y2 - 4y + 45 = 0      er ikke ligning for nogen cirkel

                   

 


Svar #2
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

Der står i min opgave at: 

Bestem centrum C og radius r for de cirkler, der fremstilles
ved følgende ligninger:

Og jeg har hået ligningen x^2+y^2-4y+45=0

 

Jeg ved også at i facitlisten står der at c er (0,2) og at r er 7


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af mathon

så har du forkert fortegn for 45


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Det er næsten rigtigt:

x2 + y2 - 4y + 45 = (x - 0)2 + (y - 2)2 - 4 + 45 = 0

- men der er ingen reelle tal, der opfylder ligningen.

Og ja, der er tale om en fortegnsfejl, jfr. #2

 


Svar #5
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2013 af mathon

 

                                      x2 + y2 - 4y - 45 = 0

                                      x2 + (y2 - 2)2 - 4 - 45 = 0

                                      (x - 0)2 + (y2 - 2)2 = 49

                         (x - 0)2 + (y2 - 2)2 = 72


Svar #7
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

på den måde, 

Tak for svarene alle sammen :D


Skriv et svar til: Cirklensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.