Matematik

Cirklensligning

30. april 2013 af ITChem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Jeg skal bestemme centrum og radius for

0,5x^2+0,5y^2-4x+6y=6

 

Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg kan løse det?
Jeg er lidt lost her :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af peter lind

Divider ligningen med 0,5 så du får koefficienten 1 til x2 og y2.

Cirklens lignihng er (x-a)2+(y-b)2 = r2 hvor (a,b) er centrum og r er radius

Der gælder (x-a)2 = x2-2a*x + a2. Ved aflæsning af din ligning kan du finde a. b findes på samme måde. Derefter kan du skrive ligningen på standartformen


Skriv et svar til: Cirklensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.