Matematik

Parameterfremstilling

30. april 2013 af dude21 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende oplysninger:

En cylinder?ade F er dels bestemt ved sin ledekurve i (x,y)-planen:
L : (x,y) = (u-sin(u), 1-cos(u)), u 2 [0 , 4pi] ,
og dels ved z 2 [0,y ] .

Jeg skal bestemme en parameterfremstilling for F.

Jeg ved ikke om jeg skal starte med at bestemme en parameterfremstilling for kurven, og hvordan vil den i så fald se ud - r(t)=(t-sin(t),1-cos(t))?

Derefter tror jeg blot jeg skal indsætte den i følgende udtryk for at bestemme en parameterfremstilling for F:

r(u,v)=(x(u),y(u),v)
Men når jeg gør dette synes jeg ikke at jeg får noget der ligner en cylinderflade?
 


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.