Matematik

HJÆLP - nulhypotesen

30. april 2013 af basse16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle kloge matematik hoveder, der kan svare på dette spørgsmål:

" Udover at det forholder sig sådan, hvorfor giver det god  mening at forkaste nulhypotesen hvis p-værdien er under 5%?" 


Svar #1
30. april 2013 af basse16 (Slettet)

Og denne opgave:

 I et binomialforsøg har du iagttaget r=7 succeser. Vi har en nulhypotese om at sandsynligheden for at få en succes er p=20%.

Hvis nulhypotesen er sand er det beregnet at P(X≥7)=2%, hvor X er en stokastisk variabel der angiver antallet af succeser.
    a)  Forklar med dine egne ord hvorfor det giver mening at  forkaste nulhypotesen til fordel for en hypotese om at p>20%.


Skriv et svar til: HJÆLP - nulhypotesen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.