Matematik

Cirklensligning

30. april 2013 af ITChem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Nogen der kan hjælpe mig denne opgave? jeg ved virkelig ikke hvor jeg skal starte. 

 

En cirkel c har ligningen x2 + y2 - 4x + 2y = 2. Bestem en ligning
for den cirkel, der er koncentrisk med c (dvs. har samme
centrum som c), og som går gennem (6,4).


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af PeterValberg

omskriv ligningen for cirkel c til formen: (x - a)2 + (y - b)2 = r
metoden kan du se i denne vido [ LINK ]

Bestem afstanden fra centrum af cirklen til punktet (6,4), - det er radius i den anden cirkel
bestem nu ligning for denne cirkel (se videolink)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

tak for det :D


Svar #3
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

Jeg får (x-2)^2 + (y+1)^2 = 7
Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Radius er ikke korrekt.


Svar #5
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

Hvad er det så ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad har du selv beregnet radius til? Radius er afstanden fra cirklens centrum til punktet (6 ; 4) på cirklen.


Svar #7
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

Jeg har sådan set lavet en komplettering af den ligning jeg fik i opg. Og derfra fik jeg kvadratroden af 7

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, ved komplettering finder man cirklens centrum. Men man skal jo bestemme radius i den ukendte cirkel. Det er afstanden fra centrum til det opgivne punkt på cirklens periferi.

Ligningen i #3 er ligningen for den oprindelige cirkel, ikke for den søgte, koncentriske cirkel.


Svar #9
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

er det  muligt at du kan vise mig hvordan jeg finder frem til resultatet, for jeg temmeligt lost her ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Den søgte cirkel skal have centrum i den oprindelige cirkels centrum, nemlig (2 ; -1). Den søgte cirkel skal gå gennem punktet (6 ; 4). Den søgte cirkels radius er derfor lig med afstanden mellem de to punkter (2 ; -1) og (6 ; 4). Beregn denne afstand mellem de to punkter, og opskriv så den søgte cirkels ligning.


Svar #11
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

Nu forstår jeg. Tak :D


Skriv et svar til: Cirklensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.