Matematik

Skæringspunkter i Maple

01. maj 2013 af mmmille (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal finde skæringspunkterne mellem to funktioner.

 

 

g(x) = 4( 1 - e ^-x)

 

h(x) = e^x-1

 

Jeg kan se på plottet at der er to skæringspunkter.

Det ene i 0,0 (ligner det)

 

Når jeg indtaster:  solve( g(x) = h(x),x)   får jeg 0 , 2ln(2). Er det rigtigt?

Hvis det er, er der så nogen der ved hvordan man får Maple til at skrive 2ln(2) i tal? altså udregnet?

 

Og hvis det ikke er rigtigt, hvordan finder man så skærigspunkterne i Maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

h =g hvis:  4(1 - e-x) = ex - 1

⇒ 4 ex - 4 = e2x - ex ⇒ (ex)2 - 5 ex + 4 = 0, som har løsningerne:

ex = [5 ± √(25 - 16)]/2 ⇒

ex = 1 og ex = 4  ⇒

x = 0 og x = ln(4) = 2ln(2), så dine løsninger er rigtige.

 


Svar #2
01. maj 2013 af mmmille (Slettet)

Okay. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2013 af c_aastrup

At skrive det som tal... Hvis du mener afrundet, kan du bruge

evalf[5](ln(2));

Giver ln 2 med 5 betydende cifre.


Skriv et svar til: Skæringspunkter i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.