Matematik

Hjælp

01. maj 2013 af emil2 (Slettet)

Cylinderen er 10 cm højt. Cylinderen har en udvendig overflade på 300 cm. Radius er? jeg har fået det til 5 cm, men er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af c_aastrup

Desværre.

En cylinders overflade er

O = 2 · π · r · h

Og sætter du tallene ind du kender fås

300 = 2 · π · r ·10

Og herfra kan du finde r


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Overflade 2πr2+2πr*h hvis bund og top tages med

300=2πr2+20πr                 træk 300 fra på bekke sider og brud løsningsformelen for en andengrads ligning

Da π indgår i beregningerne er r næppe et helt antal cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2013 af SuneChr

# 0

Et areal udtrykkes ikke i cm men i cm2

Tænker du kun på den krumme overflade, og skal have radius afrundet til helt tal, er dit resultat korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2013 af c_aastrup

Mette i svart #2 har ret.

I det svar jeg skrev antog jeg at det kun var den krumme overflade der var tale om


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.