Matematik

Matematikaflevering, hjælp!

01. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe mig med følgende opgave:

I vand stiger trykket med 1 atmosfære for hver 10 meters vanddybde. Ved overfladen er trykket 1 atmosfære. Derefter vil trykket stige til 2 atmosfære på 10 meters dybde, 3 atmosfære på 20 meters dybde osv.

a) Indfør passende variable og opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem tryk og vanddybde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af c_aastrup

kald x dybde og y tryk

y = 1/10 x +1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

hmm Du kan beskrive sammenhængen mellem tryk og vanddybde ved hjælp en lineær funktion. du få at vide at hver gang trykket stiger med 1 så falder dybden med 10., en passen formel vil være følgende:

f(x)=10*x-10


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#2 dit svar er forkert

se rigtigt svar i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

hmm hvor er mit forkert? hvis vi antager at x= tryk og y= dybde? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

i mit tilfælde f(x)=dybde... 


Svar #6
02. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Hvad skal jeg så skrive? og hvorfor plusser vi med 1 oppe i formlen: y= 1/10 x +1?

Tusind tak for hjælpen indtil videre!


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#4 Du har glemt at fortælle at du ikke benytter at x er dybde og y er tryk, men har valgt noget andet

Det fortæller du først i #5

dybdenbør være den uafhængig variable, da man selv kan bestemme hvor dybl man vil ned, Trykket afhænger af dybden og er den afhængig variable.

Man kan ikke selv vælge hvilket tryk man vil have.

#6 brug svaret fra #1. trykket ved overfladen (dybde 0m) er 1 atmosvære,  derfor startes med y=1 og trykket stiger med 10 hver gang x stiger med 1

y=1+x*10


Svar #8
02. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Så spørgsmålet med, at indføre passende variabler er at skrive den uafhængige variable, og den afhænge variable?

Og formlen er så y= 1+x*10? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. maj 2013 af Ingstud (Slettet)

Stop nu den diskussion, svar 1 er rigtigt og så er den ikke længere.

For at gentage er den rigtige løsning som følger:

f(x)=1/10*x+1 , hvilket vil medføre følgende resultater der er i overensstemmelse med opgaven.

 

f(0)=1

f(10)=2

f(20)=3

 

og her er x den uafhængige variable, som for det aktuelle tilfælde er dybden! 

Vedhæftet fil:beregning.PNG

Svar #10
05. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Matematikaflevering, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.