Matematik

Rodformlen

01. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej, jeg har problemer med en opgave, hvor jeg skal finde en parabels skæringspunkter med x-aksen.

Mit problem opstår lige så snart, jeg skal beregne diskriminanten ud. Mit facit bliver til -36, og min lommeregner siger -28.

- Men lige meget hvilket af de 2 facit jeg vælger, er det et negativt tal, og jeg kan dermed ikke tage kvadratroden af det, når jeg indsætter det i rodformlen! Her kommer forskriften:

f(x) = x2  - 2x - 8

 

Håber nogen kan hjælpe, er virkelig forvirret!

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af SuneChr

Diskriminanten bliver    ( - 2 )2 - 4·1·( - 8 ) =  36


Svar #2
01. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

PS. Det må meget gerne forklares trin for trin, som var jeg en 3. klasser! Jeg er opsat på at løse mit fantasifulde mysterium om den negative diskriminant! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

b2 - 4ac = (-2)2 - 4 * 1 * (-8)  = 4 + 32 = 36

√d = 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ser ud til, at du ikke er omhyggelig med fortegnene.

Man kan med fordel faktorisere polynomiet

x2 -2x -8 = (x -4) · (x +2)

hvoraf man så umiddelbart kan aflæse rødderne.


Skriv et svar til: Rodformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.