Matematik
uegentligt integral
Skal afgøre om:
∫1/(x^3-x)dx fra (0,1) giver divergerer.
Man ser at der er en singularitet, eller hvad man nu kalder det, i x=1 og x=0. Så disse grænsepunkter skal undersøges hver for sig.
Vi har 1/(x^3-x) > 1/x^3
så vi kan kigge på integralet af 1/x^3.
Da dette åbenlyst divergerer, må vores oprindelige integral også gøre det.
Er dette korrekt?
Svar #2
03. maj 2013 af nielsenHTX
#0 det er korrekt, husk at sige hvorfor uligheden gælder.(det er sjældent noget der er åben lyst i matematik, så vis også at 0∫11/x3dx=∞)
Skriv et svar til: uegentligt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
