Matematik

lineær sammenhæng

04. maj 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har prøvet at opgave 1, men jeg for et rigtigt stort tal, hvilket ikke kan passe da x står for antal år. 

i en model for udgifterne til hjemløse i en europæisk storby er de årlige udgifter givet ved ligningen 

y = 2,73x + 82,73

hvor y er de årlige udgifter (målt i mio kr.) og x er antal år efter 2003. 

 

1) benyt moddellen til at forudsige hvornår de årlige udgifter til hjemløse kommer over 120 mio. kr. 

 

2) Gør rede for hvad tallene 2,73 og 82,73 fortæller om udviklingen i de årlige udgifter til hjemløse i denne by. 

2,73, fortæller for hver gang der går et år vokser udgifter med 2,73, og b er startværdi 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2013 af mathon

 

                         y = 2,73x + 82,73

                         x = (y - 82,73) / 2,73


Svar #2
04. maj 2013 af hansen1921 (Slettet)

x = (120 000 000 - 82,73) / 2,73 = 43956013,65. Hvordan kan det give så stort tal, når 6 er for år 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

1) løs ligningen 120=2,73x+82,73

120-82,73=2,73x

x=37,27/2,73

x=13.65


Svar #4
04. maj 2013 af hansen1921 (Slettet)

når oka. så jeg skal ikke sætte nullerne efter 120 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

Nej fordi det er målt i mio.:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Husk:

x er antal år EFTER 2003


Skriv et svar til: lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.