Matematik

tretrinsreglen, hjælp

08. maj 2013 af volume (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej:) en funktion er givet ved: f(x) = 2x^2-x, a) benyt tretrinsreglen og find f'(3): 2*(3+delta x)^2 - 2*(3)^2 / delta x = resultat. Er det ikke sådan man finder f'(3) sætter 3 ind på x's plads og hældningen på f''s plads? :) b) benyt tretrinsreglen til at beregne f'(x). Her indsætter man bare x på x's plads eller hvordan bruger vi formlen? tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man beregner differenskvotienten

Δf / h = ( f(x0+h) - f(x0) ) / h

ud fra x0 = 3 for den aktuelle funktion, og så lader man tilvæksten h gå mod 0 . Grænseværdien er da f '(3) .


Svar #2
08. maj 2013 af volume (Slettet)

okay mang tak, prøver lige igen så :) og hvad skal f være når man bruger formlen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2013 af mathon

 

                        f(x) = 2x2- x           hvad ellers?


Svar #4
08. maj 2013 af volume (Slettet)

okay tak mathon :) ved sku ikke lige :P


Svar #5
08. maj 2013 af volume (Slettet)

sidste spørgsmål, hvad med h? skal den være 0 eller beregnes den som en ubekendt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man beregner differenskvotienten som den er skrevet i #1, hvorefter man bestemmer grænseværdien for differenskvotienten, når h går mod 0.


Svar #7
08. maj 2013 af volume (Slettet)

okay tak :)


Svar #8
08. maj 2013 af volume (Slettet)

prøver lige så :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Genlæs #6. Når man har beregnet differenskvotienten korrekt som funktion af h, kan man undersøge, om grænseværdien eksisterer for h gående mod 0.


Svar #10
08. maj 2013 af volume (Slettet)

sorry skrev forkert, er med nu :=)


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. maj 2013 af mathon

se detaljer
 

Vedhæftet fil:tretrinsreglen_22.doc

Svar #12
08. maj 2013 af volume (Slettet)

tusinde tak for hjælpen, nu forstår jeg meget bedre mathon! :) Hvis man skal beregne f'(x) og ikke f'(3), skal man så bare sætte x ind på X0's plads? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis man beholder udtrykket med x0 , finder man f '(x0) . Så kan man bagefter omdøbe x0 til x.


Svar #14
08. maj 2013 af volume (Slettet)

okay tak:) så: 2*(x+ delta x)^2-2*(x)^2/h?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man bruger enten Δx eller h, men de blandes ikke sammen.

f(x) = 2x2 - x

Opskriv nu udtrykket for differenskvotienten

Δf / h = ( f(x0+h) - f(x0) ) / h = [ (2·(x0+h)2 - (x0+h)) - (2·x02 - x0) ] / h = ...


Svar #16
08. maj 2013 af volume (Slettet)

tusind tak ! :)


Skriv et svar til: tretrinsreglen, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.