Matematik
Integralregning - stamfunktion
Jeg skal finde stamfunktionen af følgende:
1/(2x3-5x+10)
ln(x)/((x2+1)
(3x2-2x+8)/(2x-4)
Jeg kan godt integrere hver enkelt led, men hvordan får jeg selve brøken?
Svar #1
10. maj 2013 af umolich
Det er meningen du skal bruge integration ved substitution.
Se et eksempel her:
http://www.youtube.com/watch?&v=arpD5aWT_c8
Svar #2
10. maj 2013 af 123434 (Slettet)
http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/infinitesimalregning/integration-ved-substitution
http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/integralregning/stamfunktion
Svar #3
11. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
Det eneste integral, der rimeligt kan forventes gennemført på gymnasieniveau er det sidste integral, og selv det er en smule "tricked".
∫ (3x2 -2x +8)/(2x-4) dx = ∫ (3x2 +4) / (2x-4) dx - ∫ (2x -4) / (2x - 4) dx = (1/2)·∫ (3x +6) dx + ∫ 8 dx/(x-2) - ∫ dx
= (3/4)x2 + 2x + 8·ln(x-2) + k
Substitution er der ikke behov for her.
Skriv et svar til: Integralregning - stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
