Matematik

Andengradsulighed

13. oktober 2005 af Hjernen (Slettet)
Min lærer siger, at løsningen til

x^2 >= 8-2x

er x<=2 og x>=-4,

men jeg mener det må være

x>=2 og x

Hvad er korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2005 af allan_sim

#0.
Hvis du har skrevet det rigtigt op, har du ret, hvis du ændrer dit "og" til et "eller" (i matematisk betydning).

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2005 af frodo (Slettet)

for at udelukke alt tvivl er der altså tale om at løsningsmængden til uligheden er: L=R\\]-4;2[

Så hvis din lærer vitterligt har skrevet som du siger, så må det kræve en omgang kage.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2005 af Duffy

x^2 >= 8-2x

L = ]-oxo; -4[ u ]2 ; oxo[



Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2005 af Duffy

Undskyld

x^2 >= 8-2x

L = ]-oxo; -4] u [2 ; oxo[



Duffy

Skriv et svar til: Andengradsulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.