Matematik

procent regning

13. maj 2013 af Zmily (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa jeg har et spørgsmål

2 personer skal betale et beløb.

Beløbet er 4795 kr.

Person 1 skal betale 25% mere en person 2.

Hvordan regner jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis person 2 betaler x, betaler person 1 da 1,25x . Summen af de to beløb er det samlede beløb, som de to betaler. Løs nu denne ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. maj 2013 af emde93 (Slettet)

Hvis person 2s gæld er 100%, så må person 1s gæld være 125% af person 2s, dvs at de 4795 kr udgør 225 % af person 2s gæld.

Person 2s gæld kan derfor bestemmes som (4795/225)*100=2131,11

Person 1s gæld bestemmes som (4795/255)*125=2663,88

Svar #3
13. maj 2013 af Zmily (Slettet)

Nej han gør ej, hvis han betaler 1,25x vil det give en procent fordeling på 28% ca.

Der skal kun være 25% forskæl på de 2 tal, det er der mit problem ligger.


Svar #4
13. maj 2013 af Zmily (Slettet)

mange tak emde93 lige hvad jeg ledte efter :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2013 af emde93 (Slettet)

Godt at høre, men andersens svar er mere korrekt matematik :) så ville skrive det som ham hvis det er en aflevering

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det bliver der da netop når person 1 betaler 1,25x og person 2 betaler x . Heraf ses

1,25x + x = 4795 , eller

2,25x = 4795 og dermed

x = 2131,11 (som person 2 betaler), og

1,25x = 2663,89 (som person 1 betaler).

Der er en afrundingsfejl i svaret i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sagt på en anden måde deler de to personer udgifterne i forholdet 5:4 .


Svar #8
13. maj 2013 af Zmily (Slettet)

Det må du undskylde Andersen, jeg forstod ikke dit første svar. :)


Skriv et svar til: procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.