Matematik

Lineær sammenhæng

13. maj 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Mit emne lige nu er lineær sammenhæng, og jeg er kommet til en opgave om jeg ikke er sikker på hvordan jeg skal gribe an, er der nogen som vil pejle med i den rigtige retning?

"Forklar med et gennemrregnet eksempel, hvordan man kommer fra tabel med data til model. Illustrer med eksemplet, hvorfor det er vigtigt at bruge to punkter fra den rette linje frem for to punkter fra tabellen."

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af mathon

 

                                 y = ax + b                  gennem    (x1,y1)   og   (x2,y2)            x1 ≠ x2

                                         y2 - y1                x2•y1 - x1•y2
                                   a = -------           b = --------------
                                         x2 - x1                     x2 - x1

 

                     


 


Svar #2
13. maj 2013 af nelarsen (Slettet)

Mathon, hvor finder jeg y2, x2, y1 og x1 hvis jeg kun må bruge data fra tabellen af og ikke punkter fra grafen?


Svar #3
13. maj 2013 af nelarsen (Slettet)

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2013 af PSXL

Du har vel en tabel der ligner denne her:

 

x: 1     2       3

y:  4    6      8

Bare med andre tal. Her har du fået opgivet x1, y1 og x2 og y2. 


Svar #5
13. maj 2013 af nelarsen (Slettet)

#4

 

Kan jeg bare vælge vilkårlige tal ud fra tabellen? altså x1 = 2 og x2 = 3 og samme med y'erne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2013 af 123434 (Slettet)

4#

Et forslag til en løsning

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(8-4)/(3-1)=4/2=2

Når x=1

2x+b=4

2*1+b=4

y=2x+2


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2013 af PSXL

#4 det skal være de tal længst fra hinanden, det giver det mest korrekte resultat (når man givetvis ikke benytter sig af regression, som er noget mere nøjagtigt).


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.