Matematik

logaritme

13. maj 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vis, ved at bruge kendte potens og logaritmeregler, at der gælder følgende regneregel for logaritmer:
log (((a^x)^y)^z)=x*y*z* log(a)

 

er der nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej Daddysgirls.

Potensregneregel siger at 

(a^x)^y=a^(x*y)

Logeritmeregneregel siger at

x*log(a)=log(a^x)

 

Mvh 


Svar #2
13. maj 2013 af Massou (Slettet)

-hvad vil det sige, jeg forstår det ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2013 af Mixzo (Slettet)

Jeg kan prøve at forklare det.

Potensregnereglen som siger: 

(a^x)^y=a^(x*y)

Forklaret med ord:

hvis a er grundtallet, og x er eksponenten ( a^x ), og dette udtryk yderligere har en eksponent som er y, ( (a^x)^y) så svarer det til at gange eksponenterne sammen altså a^(x*y).

Logeritmeregnereglen:

x*log(a)=log(a^x)

forklaret med ord, så er det bare at log til et grundtal a med en eksponent x (log(a^x), svarer til det hvis man tog x og gangede med log til grundtallet (x*log(a))

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2013 af Mixzo (Slettet)

Svaret på din opgave vil være:

Da følgende regneregler gælder:

Potensregneregel: (ar)s=ar·s

Logeritmeregneregel: log(ar)=r·log(a).

Må det derfor først gælde  i følge potensregnereglen at:

log((((ax)y)z))=log(ax·y·z)

Derefter må det gælde i følge logeritmeregnereglen at:

log(ax·y·z)=x·y·z·log(a)

Dermed har du bevist at

log((((ax)y)z))=x·y·z·log(a)

 

Mvh


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.