Matematik

binomialfordeling

16. maj 2013 af swampendk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at læse op til eksamen og lige netop i binomialfordeling der må jeg sige at jeg ikke er så stærk.

Normalt bruger jeg maple, men jeg aner simpelthen ikke hvordan og hvorledes. Jeg tænker at jeg skal vel bruge den her formel : P(X = r) = binomial(n, r)*p^r*(1-p)^(n-r) men jeg får det bare ikke til at fungere...

 

Så gik jeg over til excel, som jeg synes er lidt nemmere lige ang. binominal... jeg brugte denne formel =BINOM.DIST(30,80,25%,1)  for at udregne spørgsmål a) 

Men hvad gør jeg hvis jeg vil regne mindst 15 f.eks. ?(enten i maple eller excel)


Opgave 1.

 

Hver fjerde dansker lider af allergi. Bestem sandsynligheden for, at der blandt 80 tilfældigt valgte

 

danskere er

 

a) Højst 30 med allergi.

 

b) Mindst 15 med allergi.

 

c) Mindst 17 og højst 23 med allergi.

 

d) Mindst 27 og højst 33 med allergi.

 

e) Netop 20 med allergi.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2013 af peter lind

Jeg har hverken excell eller maple; men det regneark jeg bruger ligner excell meget.

Slå op på listen over statistikfunktioner. Der kan du finde en beskrivelse af syntaxen for binoialformlen. Du kan vælge om det skal være frkvensen eller den kumulerede frekvens. Vælger du det sidste får du P(x≤ a) Hvis du i stedet skal have for et interval [a;b] kan det findes som  P(X≤b)-P(X<a)  Pas lige på med omder gælder et skarpt ulighed eller ej


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2013 af c_aastrup

Her er hvordan jeg ville kode det i Maple, jeg har vedhæftet et billede af hvordan det ser ud og her er den rå kode

> p := .25;
> n := 80;
> f := x -> binomial(n, x)*p^x*(1-p)^(n-x);

a)  Højst 30 med allergi.
Summen af sandsynlighederne fra 0 til 30
> sum(f(x), x = 0 .. 30);

b)  Mindst 15 med allergi.
Summen af sandsynlighederne fra 15 til 80
> sum(f(x), x = 15 .. 80);

c) Mindst 17 og højst 23 med allergi.
Summen af sandsynlighederne fra 17 til 23
> sum(f(x), x = 17 .. 23);

d) Mindst 27 og højst 33 med allergi.
Summen af sandsynlighederne fra 27 til 33
> sum(f(x), x = 27 .. 33);

e) Netop 20 med allergi
> f(20);

Vedhæftet fil:Binomialfordeling.png

Svar #3
17. maj 2013 af swampendk (Slettet)

Mange tak begge to. Nu føler jeg mig lidt mere klar til det går løs her om 14 dages tid :)


Skriv et svar til: binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.