Generelt

Kontorelev?

16. oktober 2005 af bhangra (Slettet)
jeg er 3 års hh'er og aflsutter forhåbentligt til sommer og er så småt begyndt at planlægge min fremtid så jeg ville vide
hvad en egentlig kontorelev laver i en virksomhed ?

er det ikke et taberjob at have, siden HG'ere også er kvalificerede til det?

jeg er skrap til engelsk og afsætning og vil gerne lave noget hvor disse emner bliver berørtmen det kommer man vel ikke til som kontorelev vel? man skal vel have taget en videregående uddanelelse for at kunne lave sådan noget ikke, eller tager jeg fejl?

mvh. Bhangra

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Er også selv 3. års HH, og kan ikke sige så meget om kontorelevjobbet, men med hensyn til afsætning og engelsk vil jeg sige, at hvis du er meget glad for engelsk kunne du jo læse Marketing and Management Communication. Kender et par stykker der skal den vej. Prøv at læse om det på ASB (Kunne ikke lige finde det på CBS):

http://asb.dk/students/uddannelser/sprogogerhvervskomm/bamarmann.aspx

"Under jobbeskrivelse står der bl.a.
Du kan søge arbejde i internationale organisationer med engelsk som kon­cernsprog og indgå i virksomheders og organisationers internationale reklame-, markedsførings- og PR-afdelinger eller kommunikations- og brandingafdelinger."

Så måske noget i den stil...


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Bemærk at uddannelsen i #1 er en bachelor, altså kun 3 årig. Det er jo ikke længere end HHX ;)

Svar #3
16. oktober 2005 af bhangra (Slettet)

okay tusind tak , det er noget jeg vil overveje.

men som elev bliver man vel oplært til at blvie noget stort ik?
så i teorien kan man vle godt blive oplært til en høj stilling i virksomheden ?

jeg skriver hurtigt, derfor jeg laver en masse fejl hehe undskyld..

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Jo. Hvis du har intentionerne, angagement og alle de egenskaber der skal til, vil du jo selvfølgelig stige i "rang", alt efter om der er muligheder for det i den enkelte virksomhed. Jeg vil umiddelbart forestille mig, at en kontorelev bliver opdraderet til kontorassistent og senere til noget i stil med kontorfuldmægtig. Og selvfølgelig er der mulighed for at blive højere, hvis man er heldig og få muligheden. Alt er relativt (Som en klog person engang sagde ;] ).

Også selv om du tager en uddannelse som f.eks. den i #1, vil du typisk stadig starte som elev i en virksomhed, og efter endt elevtid få din titel, bestemt af uddannelsen. Derufra får du så ligeledes mulighed for at rangere højere senere i livet. Forskellen ligger måske lidt i løn og hvilket niveau man kan forvente at opgraderer til. Men det afhænger igen af virksomheden og dens politik på området. Nogle virksomheder vil måske kun give ledende stillinger til folk med den rette uddannelse bag, og ikke folk der "kun" har arbejdet på området i rigtig mange år, og kender systemet. Det er et princip spørgsmål.

Personlig tror jeg på at en grundlæggende uddannelse er essentielt for en god position. Men selvfølgelig ikke et must.

Hvor "høj" du bliver, afhænger altså først og fremmest af egen præstation og af virksomhedens politikker/muligheder. Så det er svært at sige...

Skriv et svar til: Kontorelev?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.