Matematik

stamfunktions forvirring

27. maj 2013 af dkfksjfsk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan forklare mig hvorfor f(x)=(x+1)*e^x

giver  e^x + (x+1) e^x når det integreres? 

burde det ikke give 1 + e^x ??

hvorfor integreres (x+1) ikke?

 

KH en forvirret dreng


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af peter lind

Det gør den ikke. Du bytter om på hvad der er hvad. Det er ex+(x+1)ex der integreret giver (x+1)ex. Hvis du vil vise at det er rigtigt skal du differentiere det sidste. Hvis du vil integrere skal du bruge partiel integration Integrer ex differentier x+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af mathon

 

                      ∫ ex(x+1)dx = ex (x+1) - ∫ ex • 1dx = ex (x+1) - ex + k = (x+1-1)•ex + k = x•ex + k


Skriv et svar til: stamfunktions forvirring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.