Matematik

Parabel!

27. maj 2013 af helene28 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave, som ser således ud:

 

En bros bue er parabelformet med en spændvidde på 320 feet og en buehøjde på 120 feet. 

Indlæg figuren i et passende koordinatsystem, og bestem en ligning for den parabel, der følger broens bue.

 

Jeg er kommet frem til:

En parabels ligning ser sådan ud: ax^2 + bx + c
Og dens afledede: 2ax +b

3 punkter: (0,120) (-160,0) (160,0)

120 = a * 0^2 + b*0 +c <=> c = 120

 

Så er jeg gået i stå... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af peter lind

Brug at  hvis rødderne er r1 og r2 kan parablen skrives som a(x-r1)(x-r2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

a*(0+160)*(0-160) = 120

a = -0,0046875 (= -3/640)

f(x) = -3/640*(x+160)*(x-160)

Omskriv selv til formen a^x2+ bx + c

;-)


Skriv et svar til: Parabel!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.