Matematik

Andengradspolynomimum

28. maj 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=ax^2 + 3x -1, hvor a skal være et reelt tal.

Skal bestemme a, så grafen har hældning 7 i punket (2(f(2)).

Det vil vel sige:

at = f'(xo) = 7 og at xo = 2

så f'(xo) = 2*a*2+3

y = 2a*2+3
7-3=2a*2
4=4a
a=4.

Er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af PeterValberg

f'(x) = 2ax + 3

f'(2) = 7
2a·2 + 3 = 7
4a = 4             hertil har du ret :-) men du mangler at forkorte med 4 på begge sider
a = 1
 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. maj 2013 af Basseluft (Slettet)

jep ups :) a = 1 


Skriv et svar til: Andengradspolynomimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.