Matematik
optimering
heey
nogen der kan foreklare mig hvordan man bruger optimering?
og hvordan kan man løse opg.13
på forhånd tak :)
Svar #1
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
Man beregner længden af det skraverede hegn
L = y + 2x + y .
Da L = 300 , har man så
y = (L - 2x)/2 = (L/2) - x = 150 - x
Arealet af publikumsområdet findes som arealet af det store rektangel minus arealet af den retvinklede trekant, dvs
A = 2x·y - (1/2)x·2x = 2xy - x2 = 2x·((L/2) - x) -x2 = L·x - 3x2 = 150x - 3x2 .
Opgaven stopper der, men man kunne have bestemt den værdi af x, der giver det største areal af publikumsområdet ved at finde maksimum for funktionen A(x) , enten ved at løse ligningen A'(x) = 0, eller ved at finde toppunktet for parabelen, der er grafen for funktionen A(x) .
Svar #2
28. maj 2013 af peter lind
Udtryk den totale hegnlængde ved x og y og sæt dette til 300 m, Isoler y i den fremkomne ligning.
Find arealet af publikumsområdet udtrykt ved x og y som differencen mellem rektanglen og sceneområdet. Indsæt udtrykket fo y i den fremkomne funktion
Skriv et svar til: optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
