Matematik

Andengradspolynomiets rødder og faktorisering

01. juni 2013 af Mariiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej. Jeg har et eksamens spørgsmål der lyder følgende: Udled formlen for andengradspolynomiets rødder og vis hvordan et andengradspolynomium kan faktoriseres Jeg forstår ikke helt med hvad de mener med udled formlen for andengradspolynomiets rødder Håber der er nogen der vil hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2013 af Hosai (Slettet)

Udled formlen betyder, at man skal lave en bevis for, hvordan man kommer frem til b^2-4ac. 

Der er mange eksampler på det bevis i frividen. 

fx  Bevis løsningsformlen - metode 1,  Bevis løsningsformlen - metode 2 og Faktorisering på denne hjemmeside:

http://frividen.dk/default.aspx?catid=6d52d088-bb7c-4700-ab58-71d21e722603&tabid=67   

 

Det var så lidt (:

 

 


Svar #3
01. juni 2013 af Mariiiia (Slettet)

Tusinde tak :)

Svar #4
01. juni 2013 af Mariiiia (Slettet)

jeg har lige et andet spørgsmål. Hvordan viser man at et andengradspolynomium kan kan faktoriseres?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

#4

Udgangspunktet er andengradspolynomiet: p2(x) = a x2 + b x + c, med a,b,c som reelle konstanter.

Hvis 2. gradspolynomiet har to rødder (ikke nødvendigvis forskellige) kan det faktoriseres, d.v.s. det kan skrives

p2(x) = a(x - α)(x - β), hvor α og β er reelle rødder.

Dette afgøres af diskriminanten: D = b2 - 4 a c: Faktorisering (med reelle rødder) er kun mulig ⇔ D ≥ 0


Skriv et svar til: Andengradspolynomiets rødder og faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.