Matematik

Logaritmer

04. juni 2013 af dinamanda (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal op i mundtlig matematik d. 15, og er igang med at svare på mulige spørgsmål jeg kan trække. 

En del af et af spørgsmålene lyder således:

Brug den omvendte funktion til at vise logaritmeregnereglen log(a^x) = xlog(a).

Men da vi skulle lærer om logaritme gik noget galt, og har derfor svært ved at forstå det.

Nogen der kan forklare mig hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

log(a^x) = log(a*a*a*a.....x gange) = loga+loga+loga...x gange = x*loga

Logaritmeregelen, der er brugt her er

log(a*b) = loga + logb
 

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

Antager, at det er 10-talslogaritmen. Den omvendte funktion til log10(x) er 10x. D.v.s. 10log(x) = x.

Du skal vise, at log(ax) = x log(a). Anvend den omvendte funktion på begge sider:

10log(a^x) = 10xlog(a)  ax = (10log(a)) ax = ax. Sandt.


Svar #3
09. juni 2013 af dinamanda (Slettet)

Tusind tak!

I er nogle søde mennesker! 


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.