Matematik

Potensfunktion

05. juni 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En potensfunktion er jo på formen: f(x) = b*xa

Her er b skæringen med x-aksen, men hvad er det helt præcist a betyder?

Håber I vil svare på mit spørgsmål ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af peter lind

b er  funktionsværdien for x= 1 og altså ikke skæringen med x aksen

a fortæller noget om hvor kraftig funktionen varierer


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2013 af lglglgmama (Slettet)

Som #1 siger, så er b er netop y-værdien når x = 1. Det skyldtes, at når vi sætter 1 i x’s plads, ligegyldigt hvad vi opløfter 1 til eksponent a, bliver den stadig 1. Så der kommer til at stå 1 opløftet med hvilket som helst tal, og det er så 1 samt gange med b. Vi kan altså gå 1 hen x-aksen og gå op og aflæse b-værdi.

0 < a < 1: Potensfunktionen er voksende med aftagende hældning
a>1:     Potensfunktionen er voksende med stigende hældning
a<0:Potensfunktionen er aftagende
a=1:Det er en proportional og lineære funktion

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Konstanten a kaldes også for fremskrivningsfaktoren, som er givet ved a = 1+r, hvor r er et udtryk for vækstraten.

 


Svar #4
05. juni 2013 af Sinimini (Slettet)

Hvordan kan noget være voksende med aftagende hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2013 af mathon

Så længe tangenthældningen er positiv, er funktionen voksende, selv om den positive tangenthældning er aftagende.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.