Matematik

Faktorisering

07. juni 2013 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er i gang med at læse op til mundtligt matematik eksamen.. og har lige et spørgsmål om faktorisering hvorfor kan man ikke faktorsere når d<0 jeg ved godt at d er negativ men hvad er det præcise svar?

 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

så har dit polynomium af grad 2 ingen reelle rødder


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2013 af mette48 (Slettet)

ax2+bx+c=0

(x+ b/2a)2=-c/a+(b/2a)2

(x+b/a)2 vil altid være positiv eller 0 da både kvadratet på et positivt og på et negativt tal er positivt

dette betyder at -c/a+(b/2a)2 skal være positiv eller 0 ellers findes der ingen løsninger til ligningen

c/a+(b/2a)2 = (-4ac+b2)/(2a)2 her er nævneren altid positiv

for at c/a+(b/2a)2 bliver positiv skal tælleren, -4ac+b2, også være positiv


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2013 af mathon

faktoriseringen
                               f(x) = a•(x-α)•(x-β)

kræver rødderne α og β

som findes
af
                      ax2 + bx + c = 0
    dvs
                      a(x+(b/(2a))2 - d/(4a) = 0

                      (x+(b/(2a))2 = d/(4a2)         som kun har reelle løsninger for d≥0, hvilket er det præcise svar.

 

 

 

  
   
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2013 af mathon

konklusion:
                     faktorisering af f(x) = ax2 + bx + c = 0    a≠0   x∈R
                     er kun mulig,
                                             når d
≥0
 


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.