Matematik

integralnorm

11. juni 2013 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med den vedhæftede opgave og har brugt lang tid på at løse den. Problemet er fortegnet i det numeriske tegn. Som det fremgår af udregningerne kommer mit fortegn for udtrykket til at afhænge af x. Hvordan influerer det min integration over x.

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Svar #1
11. juni 2013 af aaaa202 (Slettet)

er det forkert jeg overhovedet prøver at finde rødder for a? jeg prøver at finde hvordan konstanterne skal forholde sig i forhold til hinanden for at det hele enten bliver positivt eller negativt men der kommer en x-afhængighed, som jo ikke duer, når jeg skal integrere. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2013 af peter lind

Brug hellere at a2-b2 = (a-b)(a+b) Du kan derefter sætte |a-b| ud foran integraltegnet Derefter kan det numeriske tegn hæves hvor der kun tages hensyn til a+b


Svar #3
11. juni 2013 af aaaa202 (Slettet)

smart! Men hvornår udtrykket er negativt er jo stadig bestemt af a+b+2x<0, som bestemmes af værdien af x, så er problemet ikke stadig reelt? F.eks. hvis a+b=-1. Så er udtrykket positivt for halvdelen af x i defnitionsmængden men ikke resten. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2013 af peter lind

Jo men nu kan du dele integrationen op efter størrelsen af a+b. For eks. a+b ≤-2 er udtrykket negativt. Er a+b≥0 er det positivt. Hvis det ligger imellem disse  må du dele integrationen op


Svar #5
11. juni 2013 af aaaa202 (Slettet)

Jeg skal senere gør rede for at afbildningen a->fa er kontinuert. Afbildningen går mellem R og mit vektorrum. I R er afstanden mellem a og b lig la-bl. Og for f.eks. a+b>0 er afstanden lig:
d(fa,fb)=la-bl(a+b+1)
Så hvis jeg nu for hvert givet ε vælger la-bl<ε/(a+b+1) så er:
d(fa,fb)<ε
Er det sådan jeg skal argumentere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2013 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2013 af peter lind

Hvis a+b > 0 skal du nok udvide det til δ < ε så gælder d(fa, fb) = |a-b|/(a+b+1) < ε/(a+b+1) < ε


Skriv et svar til: integralnorm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.