Almen studieforberedelse (AT)

Klage over AT-eksamen

15. juni 2013 af Mallak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Som mange af jer andre herinde, så er jeg ved gå igennem en eksamensperiode. Da jeg går på det almene gymnasium (STX), har jeg været oppe i en obligatorisk, afsluttende mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT). Eksamen gik dog på ingen måde som forventet, og jeg måtte tage til takke med et sølle 4-tal, på trods af det udelukkende var sammenhængen mellem problemformuleringen og underspørgsmålene der var kritisabel - alt andet var i top ifølge censor og eksaminator. Eftersom omstændighederne op til eksamen har været yderst kritisable, vil jeg forhøre mig herinde om hvorvidt, at jeg bør klage.
For det første fordi, at jeg følte, at jeg skulle til eksamen ved to censorer i stedet for ved en censor og eksaminator. Dette skyldes, at min historievejleder blev sygemeldt på grund af stress efter vejledningsprocessen var ovre, hvilket gjorde at jeg fik tildelt en ny og ukendt historievejleder. 
For det andet vil jeg klage over mine læreres dårlige vejlederevne fordi, det der trak min karakter ned ved eksamen var ifølge eksaminator og censor, at min oneliner og underspørgsmål ikke passede sammen.
Jeg synes ikke, at det kan være på sin plads, at min vejleder først kritiserer mit stof til eksamen, når hun i forberedelsen havde givet udtryk for at min opgave var sammenhængende og tilfredsstillende. Jeg synes ikke, at det er passende, at utilfredsheden om min synopsis først kom til kende ved min eksamen, når min nye vejleder havde chancen for at fortælle det til mig til vejledningssamtalen.

Hvorvidt er jeg blevet uretfærdigt behandlet - og måske endnu vigtigere - hvorvidt er der mulighed for at få medhold i klagen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2013 af anna0207 (Slettet)

Jeg kan godt forstå din situation. Jeg fik selv en anden eksaminator, der ikke var min lærer, fordi min rigtige lærer skulle til Grønland. Det følte jeg helt klart gjorde en forskel, da min nye eksaminator var ret skrap. Hvad angår sammenhængen i din problemformulering, så kan jeg godt se, at man føler ens vejleder går bag om ryggen på en, ved først at sige der ingen problemer er med problemformuleringen og bagefter kritisere det. Man kan måske sige at som vejleder, skal man vejlede elever, men ikke sige hvad de skal skrive. Jeg kan godt forstå frustrationen, men jeg tror ikke den holder, hvis du bruger det som klage-argument. 

Generelt set synes jeg det er en lidt svag sag, men argumentet med at din eksaminator blev syg er nok det, der vil hjælpe mest, hvis du vælger at skrive en klage. 

Man kan sige, at hvis du er utilfreds med din karakter, så klag endelig, selvom du bare har få argumenter, for hvad har du at miste? Hvis du er klar til at tage AT-eksamen om igen, hvis skolen ender med at give dig medhold, så synes jeg helt klart, at du skulle skrive en klage.

 


Skriv et svar til: Klage over AT-eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.