Matematik

svær sandsynlighedsopgave

15. juni 2013 af arto460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den står under opgaver i Bayes sætning, men jeg kan simpelthen ikke få den på en form, der giver mening at bruge Bayes sætning på.
På et studie er 30% piger. Af pigerne er 4% nørder. Af alle nørdede studerende er 2% piger. Hvor mange procent af alle de studerende er nørder. 
Det eneste jeg kunne finde på er hvis der er n studerende. Så er n*3/10 piger. Af dem er 1/25 nørder, dvs. der er n*3/250 pigenørder. Vi ved at antallet af pigenørder udgør 1/50 af alle nørder. Dvs. der er n*3/250 * 50 = n*3/5 nørder, altså sandsynligheden for at være nørd er 3/5. Er dette en rigtig løsning? Og mere vigtigt, hvordan får jeg det på en form, hvor Bayes sætning giver mening? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af mette48 (Slettet)

På et studie er 30% piger. Af pigerne er 4% nørder. Af alle nørdede studerende er 2% piger. Hvor mange procent af alle de studerende er nørder.

antal studerende er 100X

30x piger og 70x drenge

0,04*30x pigenørder= 1,2x svarende til 2% af nørderne

alle nørderne 1,2x*100/2=60x

60x ud af 100x er 60% nørder, det er vi enige om.

Hvad står der i Bayes formel?


Svar #2
15. juni 2013 af arto460 (Slettet)

Jeg kan bare ikke putte informationerne på en form der tillader at bruge Bayes formel.
Den siger:

P(Al DI = P(D l A)/P(D) * P(A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2013 af peter lind

Kald pige A og nørd B. Du har så

P(A) = 0,3

P(A|B) = P(A∩B)/P(B) = 0,04

P(B|A) =P(A∩B)/P(A) = 0,02

Find P(B)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2013 af PeterValberg

Jeg "kigger" lige med på den her :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2013 af peter lind

Har lige opdaget at jeg har byttet om på 2 tal. Det skal være

P(A|B) = P(A∩B)/P(B) = 0,02

P(B|A) =P(A∩B)/P(A) = 0,04


Skriv et svar til: svær sandsynlighedsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.