Studievejledning

Skifte uddannelse

15. juni 2013 af AnnSofs (Slettet)

Er det muligt at skifte til 2. hf efter 2g? I stedet for at fortsætte i 3g mener jeg. 

Jeg vil gerne have svar så hurtigt som muligt.

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af Mo92 (Slettet)

På 1. HF har du den naturvidenskabelige fagpakke (biologi C, kemi C, geografi C). Du kan ikke blive HF-student uden den eksamen. På gymnasiet har du dog eksamen i kemi, biologi og geografi hver for sig. Du kan derfor ikke bruge de eksaminer som kompensation for nat-eksamen.

Du kan derimod droppe ud af 2.g og starte på 1. HF hvor du så ikke behøver at tage nogle fag om igen og dermed gå til eksamen i dem igen. Hvis du fx. har fået 12 i engelsk B, behøver du ikke at tage Engelsk på HF, det samme gælder dansk, musik, billedkunst, drama etc. Det gælder dog ikke for de fag som indgår i de to fagpakker som man har på hf, hhv. den naturfaglige (biologi, kemi, geografi) og kulturfagpakken (religion, samfundsfag, historie).

Alternativt kan du droppe ud af 2.g, starte i 2 HF. Men så skal du have geografi C, biologi C, og kemi C side om side med dine 2.hf fag (du går i 2 klasser med andre ord). Det var der nogle stykker der gjorde i min klasse.

Jeg droppede selv ud af stx i slutningen af 2.g og begyndte efter sommeren på 1. HF. Det kan anbefales hvis du er utilreds med din indsats på stx.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2013 af Hexaemeron (Slettet)

Man kunne måske forestille sig, at du kunne færdiggøre din HF-eksamen gennem HF-enkeltfag fremfor linjen. Dermed vil du godt kunne bruge de selvstændige natur- og kulturvidenskabelig fag, der på linjen udgøres af samarbejdende faggrupper.


Skriv et svar til: Skifte uddannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.