Matematik

Lineær differentialligning

17. juni 2013 af Lestrange (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for henvisninger til hjemmesider, der redegører for differentialligningen af kategori:

 

y' = g(x) * y + h(x) (hvilket jeg går ud fra må være af den samme art som y' = b - a * y, hvor h(x) er b, a er g(x). Det er ikke meget jeg har fra lærerbøger, så jeg kunne godt bruge nogle henvisninger.

 

Mange tak på forhånd.


Svar #1
17. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

Siden, at der ikke er kommet nogle svar endnu, håber jeg, at der er nogen der kan fortælle mig, om y' = g(x) * y + h(x) ikke er en omskrivning af y' = b - a * y. Er den det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2013 af RRK (Slettet)

Det er nok nærmere omvendt...

y' = b - a * y er et specialtilfælde af y' = g(x) * y + h(x), hvor g(x) og h(x) er konstante funktioner..


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2013 af SuneChr

Prøv at indsætte  (- a) i stedet for g(x)  og  b i stedet for h(x) i nedenstående

lineære første ordens ligning:

   som har løsningen

            hvor  

Sammenlign så med løsningen af:

y '  =  b - ay


Svar #4
18. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

Tak for svarene ved #2 og #3


Svar #5
18. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

#3

 

Jeg har brug for at vide, hvad der vil være tidsnyttigt at komme ind på angående redegørelse af y' = g(x) * y + h(x).

 

Man kan selvfølgelig redegøre for udledningen af løsningen til denne differentialligning samt nævne specialtilfældet, Ellers ved jeg det ikke overordnet, da jeg aldrig er stødt på den, førend jeg læste mit eksamensspørgsmål.


Skriv et svar til: Lineær differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.