Matematik
Differentialkvotient
23. oktober 2005 af
Santafun (Slettet)
Omkostningerne O(x) ved produktion af x enheder.
O(x)= 8000+600x-x^2
Ved en forøgelse fra Xo til Xo+h enheder bliver omkostningerne:
O(Xo+h)- O(Xo)/ h
*Bestem omkostninger for hver ekstra produceret enhed når den øges fra 50 til 55.
Jeg kender resultaterne, men hvad hjælper det når ikke min udregning passer!!!
O(x)= 8000+600x-x^2
Ved en forøgelse fra Xo til Xo+h enheder bliver omkostningerne:
O(Xo+h)- O(Xo)/ h
*Bestem omkostninger for hver ekstra produceret enhed når den øges fra 50 til 55.
Jeg kender resultaterne, men hvad hjælper det når ikke min udregning passer!!!
Svar #1
23. oktober 2005 af 2835 (Slettet)
Umiddelbart vil jeg gøre følgende, men ved ikke om resultatet giver det samme:
udregne O(50) og O(55), træk dem fra hinanden, og dividere så med 5?
Giver det det rigtige resulatat?
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
udregne O(50) og O(55), træk dem fra hinanden, og dividere så med 5?
Giver det det rigtige resulatat?
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
23. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Omkostningsforøgelsen per ekstra produceret enhed, når produktionen øges fra x0 enheder til x0 + h enheder, er netop differenskvotienten
(O(x0 + h) - O(x0))/h
Dette skal blot bruges med x0 = 50 og h = 5.
//Epsilon
(O(x0 + h) - O(x0))/h
Dette skal blot bruges med x0 = 50 og h = 5.
//Epsilon
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
