Studiebolig

flytte hjemmefra som 17 årig

19. juni 2013 af rigemus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Næste år ønsker jeg at tage en HHX i Holstebro, og da jeg på daværne tidspunkt er 17 år, så har jeg ikke mulighed for at få su, jeg ønsker brændene at flytte sammen med min veninde, i en lille lejlighed/hus, hvor vi så deler udgifterne, udover det har jeg en pony som skal opstaldes og det koster omkring 2000 kr med alt betalt (også dyrelæge) som jeg selv kan regne ud bliver det hurtigt dyrt at flytte hjemmefra, og selvom jeg kan få et arbejde, så vil jeg ikke få råd til at betale alle omkostningerne, så hvordan gør man lige? i sommerferien vil jeg godt selv kune tjene ind til depositum, og flytningen, men kan jeg få nogle form for støtte hvis jeg er under 18 og udboende?? 

Har virklig brug for hjælp, sv.

KH <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2013 af Jeyjunior (Slettet)

Prøv og tal med en rådgiver, eller dine kommune evt. mener man kan få noget ungdomstøtte, men er ikke helt sikker på det... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2013 af Jerslev

#0: Mht. udeboende SU skal du overveje, at det er afstanden fra dine forældres bopæl til din skole, der er afgørende. Hvis der er mindre end 20km mellem disse kan du ikke få udeboende SU.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2013 af Musling14 (Slettet)

Med mindre der eksisterer en god grund til at flytte hjemmefra. Det kan f.eks. være omsorgssvigt,forældre/søskende med alkoholproblemer, for lidt plads o.lign. problemer. Så kan der søges om speciel støtte, som tildeles hvis det findes nødvendigt.


Skriv et svar til: flytte hjemmefra som 17 årig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.