Matematik

Variabelsammenhænge

19. juni 2013 af NiBaSi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

 

Jeg er ved at forberede mig til mundtlig matematik på gymnasiet.

Jeg har fået udleveret alle de spørgsmål jeg kan trække, så jeg kan forberede mig. Jeg er stødt på et som ikke nødvendigvis er svært, men kunne godt tænke mig at høre svaret fra nogle flere så jeg er 100 % sikker.

Spørgsmålet lyder:

2. Variabelsammenhænge
a) Forklar hvad der forstås ved en lineær funktion.
b) Udled en formel for hældningen.
c) Kom ind på sammenhæng mellem regneforskriften og grafens udseende

 

Jeg har kun brug for hjælp til den sidste, da jeg har løst de to første.

Tak på forhånd.

Mvh
Niels


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for den lineære funktion f(x) = ax + b er en ret linie gennem punktet (0 , b) med hældningskoefficient a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. juni 2013 af RRK (Slettet)

Du skal i c) forklare hvordan man kan aflæse konstanterne i regneforskriften f(x) = ax + b på grafen..


Svar #3
19. juni 2013 af NiBaSi (Slettet)

#1 Har du besvaret på opg c?

 

#2 mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Se #1.


Svar #5
19. juni 2013 af NiBaSi (Slettet)

#4 men hvorfor skriver du ( 0 , b ) ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fordi det er koordinaterne til grafens skæringspunkt med y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2013 af RRK (Slettet)

#5

Prøv at indsætte 0 i funktionen:

f(0) = a*0 + b = b


Svar #8
19. juni 2013 af NiBaSi (Slettet)

okay tak :-)


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.