Matematik

Hjælp med lineær algebra

23. juni 2013 af RFJ86 (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål:

 

Lad A og B være en nxn matrice

Hvis A er reel og nonsymmetrik med Schurde-komposition UTUH, hvad type af marice er U og T så? Hvordan er egenværdierne af A relateret til U og T ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kaldes en Schur-dekomposirion.

Matricen B har intet med spørgsmålet at gøre.

T er en øvre trekantsmatrix , hvis diagonalelementer er egenværdierne i A. Matricen U er unitær, så U-1 = UH .

Svar #2
23. juni 2013 af RFJ86 (Slettet)

Tak..

Ang B så er det fordi der også er et spm to som jeg havde overset. Måske du kan hjælpe mig med denne også,  da jeg heller ikke kan gennemskue den hellere.

 

Hvis D er HERmitian med Schur-dekomposirion WSWH, hvad type matrice er W og S så? Hvordan er egenværdierne og egenvektorerne af B's relation til W og S? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nu omtaler du en matrix D. Hvorledes hænger den sammen med B ?


Svar #4
23. juni 2013 af RFJ86 (Slettet)

Ja nu er forvirringen total. :) Beklager der skulle have stået B dvs D=B.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg beklager min tastefejl i #1. det skulle naturligvis være

Det kaldes en Schur-dekomposition. Pointen drejede sig om at den første del af ordet er Schur, ikke Schurde.

Hvis B er Hermitesk er B = BH og vi har så

B = BH = WSWH 

Der gælder fortsat, at S er en øvre trekantsmatrix, hvis diagonalelementer er egenværdierne i B , og at W er unitær. der må så gælde, at

WSWH = WSHWH ,

dvs 

S = SH

så S må være en diagonalmatrix.


Skriv et svar til: Hjælp med lineær algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.