Matematik
Taylor grænseformel
26. juni 2013 af
DelFerro (Slettet)
Kan nogen af jer forklare, hvorfor der står nedenfor med markeret rødt farve at Pn(x) = Pn-1(x) + f(n)(a)(x-a)n/n! ?
Jeg ved at Pn(x) = i=0∑nf(i)(a)(x-a)i/i!.

Vedhæftet fil: Unavngivet.png
Svar #1
26. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)
Det følger jo af definitionen for Pn(x) at
Pn(x) = ∑ni=0 f(i)(a)·(x-a)i/i! = ∑n-1i=0 f(i)(a)·(x-a)i/i! + f(n)(a)·(x-a)n/n! = Pn-1(x) + f(n)(a)·(x-a)n/n!
Skriv et svar til: Taylor grænseformel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
