Studievejledning

MatØkonomi -> Aktuar?

16. juli 2013 af Amril (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg skal begynde på Matematik-Økonomi (bachelor) efter sommerferien, hvorefter jeg overvejer at tage forsikringsmatematik (kandidat). 

 

Årsagen er ikke manglende snit, men mere, at jeg endnu ikke er sikker på om jeg vil være matematiker(i hvilket tilfælde det nok bliver forsikringsmatematiker) eller økonom. 

 

Er det en god ide, altså at gøre det på denne måde, eller er jeg dårligere stillet end dem som bare har sagt "fuck it", og taget forsikringsmatematik på bacheloren, og at jeg bare burde gøre det samme? Hvor vigtigt er det at også have læst forsikringsmatematik som bachelor? 

Tak på forhånd? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2013 af Okapipasser

Hej

Jeg ved ikke om du har fået svar på dine spørgsmål, men jeg har været væk og har først læst dit indlæg nu.

Jeg har selv studeret forsikringsmatematik på KU. De fleste tager hele uddannelsen på forsikringsmatematik. Studiet er bygget op, sådan at man allerede på første år af bacheloren har nogle fag der er specifikt rettet mod forsikrings- og pensionsbrancen. Kandidaten bruger man typisk på at specialisere sig inden for Skadesforsikring eller pension.

Hvis du ønsker at tage bacheloren på mat-øk vil du få brug for at tage mange af de indledende forsikringsfag som valgfag på bacheloren for at kunne fortsætte med kandidaten på forsikringsmatematik - det drejer sig om 4 fag og der er fire valgfag på 3. år af bacheloren. De fleste af statistik og matematikfagene er derimod fælles på de to linier.

Nedenstående er links til fagssammensætningen på de to linier:

Mat-øk: http://studier.ku.dk/bachelor/matematik-oekonomi/undervisning-og-opbygning/

Forsikringsmatematik: http://studier.ku.dk/bachelor/forsikringsmatematik/undervisning-og-opbygning/

Jeg håber det kan hjælpe dig til at vælge.


Skriv et svar til: MatØkonomi -> Aktuar?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.