Dansk

hjælp:-)

13. august 2013 af sejeseje1234 (Slettet)
Hej jeg mangler irklige hjælp på genstandsled, som jeg ikke kan finde ud af. Så her er sætningerene.

1. Hunfangede forbrydern.
2.pigen fordrede aben.
3.han fandt nøglen under måtten.
4.safarijægerne slogte giraffen til en zoo
5.ditte hentede en engel af papir ned fra farmors loft.
6.manden pakkede sin kuffert og rejsete
7.drengen klappede æSlet på hovedet
8.konen tog lygten og gik ud i stalden
9.kenneth lukkede døren og sukkede
10. Katten spiste edderkopn med velbehag
11.de sendte. raketten i omløb om jorden.
Undskyld men jeg mangler også en der kn hjælpe mig med at forstår det der genstandsled.:)

Svar #1
13. august 2013 af sejeseje1234 (Slettet)

Lige**

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2013 af Empirisk (Slettet)

Genstandsled er det, der bliver udsat for noget - det led, som er genstand for en handling. Du finder genstandsledet ved at spørge:"Hvem eller hvad :

Eksempel.

 

1. Hun fangede forbryderen (hvem fangede hun?) = forbryderen (derfor genstandsled)

2. Pigen fodrede aben (hvad fodrede pigen?) = aben (derfor genstandsled)

3. Han fandt nøglen under måtten (hvad fandt han?) = nøglen

 

osv. 

 

Håber det hjalp dig :-)


Skriv et svar til: hjælp:-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.