Matematik

Integral

13. august 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg håber at i vil hjælpe mig med at forklare denne opgave:

Stamfunktionen til x^-2 er ....?

Det er meningen, at jeg skal lave opgaven på wordmath og har fået svaret: -1/x, men jeg forstår ikke hvordan man kan komme frem til resultatet. Jeg har i stedet for fået: 1/-1*x^-1 ??

Har benyttet mig af denne regel: x^a = 1/a+1*x^a+1.

 

Håber at i vil bruge lidt tid.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dit resultat er jo det samme som -1/x . Du bør vide, at x-1 = 1/x .


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. august 2013 af SuneChr


Svar #3
13. august 2013 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak for de overskuelige forklaringer.   Gælder denne regneregel: x^a = 1/a+1*x^a+1, hvis man skal integrere x^-1 ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. En stamfunktion til x-1 er ln(|x|) .


Svar #5
13. august 2013 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak skal du have!


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2013 af mathon

Nej. En stamfunktion til x-1 er ln(|x|) + k


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg angav "en stamfunktion" til x-1, ikke samtlige stamfunktioner, som du angiver i #6.


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.