Matematik

Parentes

14. august 2013 af GalaxyTown (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! Er der nogen, der ud fra disse regnestykker kan forklare mig, hvad jeg skal?

1) 3x + 6y
2) 10a-5b
3) 6-2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2013 af 123434 (Slettet)

1) 3x+6y=3(x+2y)  2) 10a-5b=5(2a-b)  3) 6-x=2(3-x) Det handler om at sætte mest muligt uden for parentensen.


Svar #2
14. august 2013 af GalaxyTown (Slettet)

Tak, men kan du forklare den første? Jeg har lidt svært ved at forstå den, da du kun har skrevet resultatet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2013 af 123434 (Slettet)

1) 3 og 6 går begge op i 3. Derfor sætter du 3 udenfor. 3x+6y=3(x+2y).


Svar #4
14. august 2013 af GalaxyTown (Slettet)

Okay, hedder det så 2y, fordi 3 går op i 6 2 gange?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2013 af 123434 (Slettet)

Du vil jo gerne reducere 6y+3x. Her finder du 3 som går op i dem begge. 6y=3*2y. derfor 2y.


Svar #6
14. august 2013 af GalaxyTown (Slettet)

Tusind tak! Jeg har forstået det nu :-)


Skriv et svar til: Parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.