Dansk

haster

15. august 2013 af SinemYildirim (Slettet)

hej fokens vil lige høre om hvad kortvarig motivation er og hvad langvarig motivation er..       tak på forhånd


Svar #1
15. august 2013 af SinemYildirim (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2013 af Moderatoren

I hvilken forbindelse har du mødt ordene?


Svar #3
15. august 2013 af SinemYildirim (Slettet)

hvad er langvarig motivation og hvad er kortvarig motivation


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2013 af Moderatoren

I hvilken forbindelse har du mødt ordene?


Svar #5
15. august 2013 af SinemYildirim (Slettet)

i en opgave.. der generelt handler om motivation... ved ikke helts præcis hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2013 af Moderatoren

I en sætning fx.

Det betyder vel bare om motivationen skal vare ved i lang eller kort tid.


Svar #7
15. august 2013 af SinemYildirim (Slettet)

ja men er det så svaret på de begge eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2013 af klotte (Slettet)

Kortsvarlig motivation er en motivation der hurtigt går over : eksempel Slankekure der ikke ændrer madvaner. Langvarig motivation er mere styret af viljen og betyder at du i forhold til eksemplet er committed....altså virkelig mener det og handler over en lang periode....dvs ændrer vaner.

Hvis nu vi snakker studiemotivation ..kunne kortvarig være at du beslutter dig for at passe din skole- men aligevel kommer for sent og ikke får lavet dine lektier til tiden eller prioriterer fest og vennner...Den langvarige er at du ændrer vaner og prioriterer lektier og skole FØR noget andet.....

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. august 2013 af mathon

kortvar(ig) = varende i kort tid = virkende i kort tid

langvarig = varende i lang tid = virkende i lang tid

varig bet. vare ved


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2013 af Stygotius (Slettet)

ad # 8:

En slankekur er sgu da ikke en motivation!!!

 

"at du i forhold til eksemplet er committed"   ...........at du i forhold til eksemplet  er  H V A D  ?????

 

"eller prioriterer fest og vennner"    - - -prioriterer højt eller lavt ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. august 2013 af exatb

Et eksempel på skabelse af kortvarig motivation kunne være en forøgelse af timelønnen. Man begejstres af anerkendelsen og får mod på en ekstra indsats, men den nye sats bliver hurtigt hverdag og motivationen falder til det oprindelige niveau. Derimod vil en bonusordning, med mulighed for en ekstra gevinst hver måned, hvis resultaterne er gode, give en langvarig motivation.


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. august 2013 af exatb

Når noget "prioriteres", betyder det altid at det betragtes som vigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. august 2013 af Stygotius (Slettet)

Det er en folkelig, forvrøvlet misforståelse og meget ringe sprog, brugt at sprogligt ubehjælpsomme folk, som f.eks. journalister.

At "prioritere" betyder at indordne på en plads i en rangorden.

Hvis f.eks. politiet er overbelastet, prioriterer de mangel på tændt cykellygte lavt, men mord  højt..  Begge dele prioriteres.

Blot at "prioritere noget" er  nonsens uden mening.

Blot at "vurdere noget" er ligeledes meningsløst nonsens.

"Regeringen vurderede bekæmpelse af arbejdsløsheden"    -HVA'BEHAR ??


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. august 2013 af Amril (Slettet)

Ha-ha, Stygotius, du er fantastisk. En lille smule sørgelig, men stadig fantastisk. 

 

 

Og nej, du finder ikke nogle fejl i mine indlæg. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. august 2013 af mathon

Ha-ha, Snipzz her er den først fundne fejl.

                  "…du finder ikke nogle fejl i mine indlæg"   
bør være
                  "…du finder ikke nogen fejl i mine indlæg"    :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. august 2013 af Stygotius (Slettet)

Svar #14   ????????????

Hvad er fantasisk og sørgeligt ??

"Og nej, du finder ikke nogle fejl i mine indlæg"  ???    - - -Hvad taler du om ?. 

 

Svar #15,

mathon har fuldstændig ret. Det skal her hedde "nogen fejl".


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. august 2013 af exatb

#13

Når noget prioriteres, betyder det at der kun er det ene punkt på prioriteringslisten. Derfor giver det ingen mening at tale om lav eller høj prioritering.

"Når skolernes ferie er slut prioriteres børnenes sikkerhed på vej til skole."

Hvad de så prioriteres over er hamrende ligegyldigt. Det man vil sige er udelukkende, at der drages omsorg for elevernes sikkerhed. Hvis man ville kunne man da godt lave en lang liste, men det ville ikke være relevant for budskabet om at børnenes sikkerhed er vigtig. At prioritere i denne sammenhæng betyder simpelthen at vægte.


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. august 2013 af Stygotius (Slettet)

Indholdet i # 17 er det rene  nonsens.

 

At prioritere noget betyder at indordne det i en hierarkisk orden, dvs. i forhold til noget andet.

At prioritere noget er at placere det i en hierarkisk orden.

Der siges til slut i dette forvirrede indlæg  "At prioritere i denne sammenhæng betyder simpelthen at vægte"

Ja, netop.

 Forfatteren til dette indlæg har ikke fattet noget som helst af emnet.

Man kan ikke bare "vægte noget". Det giver ingen mening. 

Man kan kun vægte noget i forhold til noget andet. At "vægte" betyder at give (en eller anden) vægt.

Hvilken vægt det drejer sig om, afhænger af den vægt de andre elementer får/har.

Ordet fungerer på præcis den samme måde som "prioritere".

At denne skribent er vant til en vulgær sprogbrug, vildleder kun folk der heller ikke ved noget om emnet. 

Sætningen  "Når skolernes ferie er slut prioriteres børnenes sikkerhed på vej til skole."  er  elendigt og ubehjælpsomt sprog.

Man spørger straks "Javel, men hvordan prioriteres den?"

 

Tror denne supinum måske at sætningen ""Når skolernes ferie er slut vægtes børnenes sikkerhed på vej til skole" er godt sprog ??

...........................

I øvrigt betyder "supinum"   "noget som ligger fladt på ryggen"    -et passende navn til denne forvirrede sjæl.


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. august 2013 af exatb

Det ene punkt prioriteres i forhold til alt andet i denne verden. Eller det vægtes i forhold til alt andet, om du vil. Så det BLIVER vægtet i forhold til noget andet. Stygotius´ store problem er åbenbart at dette "alt andet" ikke er en specifik størrelse som han kan forholde sig til. Man bruger denne vending når det prioriteredes alternativ ikke er vigtigt. Det bruges når egentlige sammenligninger ikke er relevante. At prioritere, eller at vægte betyder her blot at man fokuserer på noget. At man fremhæver noget. At man trækker noget frem. At man interesserer sig for børnenes sikkerhed. Hans ensidige tilgang til supinumudtrykket, er ligeså håbløs som alt andet han skriver i denne tråd, så vi når vist ikke videre.


Brugbart svar (0)

Svar #20
16. august 2013 af Stygotius (Slettet)

"Hans ensidige tilgang til supinumudtrykket"   Hæ-Hæ, -det er vist chimpansesprog.

Du må vist hellere selv undersøge hvad "supinum" betyder. Du er ikke tilgængelig for saglige argumenter.

 

Med dine egne opfundne beskrivelser af "prioritere" har du skabt dig dit helt eget "sprog".

Ordet "prioritet" betyder så måske også  noget som du selv finder på, og som ikke er i overensstemmelse med dansk ??

Jeg er ked at at sige det, men den sproglige viden er nok ikke noget du skal reklamere med.

Dine forklaringer er det rene kaos.

"Man prioriterer i forhold til alt andet i denne verden"  

Hmm.  -den lader vi lige stå på skærmen et øjeblik.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.