Matematik

Kvadratrod-regler

18. august 2013 af Chrewe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hi Guuys. Kan nogle forklare mig hvorfor kvrod(13)+kvrod(3^2) ikke er det samme som kvrod(13+3^2)? :-)  På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2013 af mette48 (Slettet)

(√a + √b)2= √a2+√b2+2√a√b = a+b+2√ab

√(a+b)2=a+b

de to udtryk giver ikke samme resultat når de kvadreres, derfor kan de ikke være lig hinanden


Skriv et svar til: Kvadratrod-regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.