Matematik
Trigonometriske ligninger
25. oktober 2005 af
kchung (Slettet)
Hey!
Jeg har problemer med denne opg:
A) 3 * cos^2v - 2 * sin^2v = 1
Please hjælp!
Kevin
Jeg har problemer med denne opg:
A) 3 * cos^2v - 2 * sin^2v = 1
Please hjælp!
Kevin
Svar #2
25. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Såfremt der ingen restriktioner er på vinkelargumentet v i ligningen
a) 3cos(v)^2 - 2sin(v)^2 = 1 (*),
da har ligningen faktisk uendeligt mange løsninger.
Umiddelbart ville det være smart at benytte den trigonometriske grundrelation ("idiotformlen"):
sin(v)^2 + cos(v)^2 = 1
i (*), hvorved problemet reduceres til løsning af en ligning i enten sin(v) eller cos(v).
//Epsilon
a) 3cos(v)^2 - 2sin(v)^2 = 1 (*),
da har ligningen faktisk uendeligt mange løsninger.
Umiddelbart ville det være smart at benytte den trigonometriske grundrelation ("idiotformlen"):
sin(v)^2 + cos(v)^2 = 1
i (*), hvorved problemet reduceres til løsning af en ligning i enten sin(v) eller cos(v).
//Epsilon
Svar #3
26. oktober 2005 af kchung (Slettet)
Jo, der er en vinkel restriktion på mellem 0 - 360 grader...
Skriv et svar til: Trigonometriske ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
