Matematik

Hjæææælp!!!!!!!

21. august 2013 af Hejmeddig3213 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Kan ikke finde ud af de her regnestykker hjælp mig pleaaaseee. A)  8y +  3y - 2x - 2y + 3x + 4y = ???  B) 7x + 8y + 9v + 4y + 2x = ??  C) 34 + 13x + 35 x - 2y = ???+  D) 12a - 23b + 12a - 22b =    E) 5 . 2b - 3 . 3b + 2 . 4a - 2 . 5a =          (De punktumer jeg har lavet er gange)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af SuneChr

A)  x'erne:   - 2 + 3  =

     y'erne:    8 + 3 - 2 + 4  =

B)  C)  D)    Gør det samme som i  A)

E)  Gang ud og saml som i  A) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2013 af mathon

B)   

      8y +  3y - 2x - 2y + 3x + 4y =

     -2x  + 3x + 8y +  3y - 2y + 4y =

    (-2+3)x + (8+3-2+4)y = 

    


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2013 af mathon

   7x + 8y + 9v + 4y + 2x  =

   7x + 2x + 8y + 4y + 9v =

   (7 + 2)x + (8 + 4)y + 9v =


Svar #4
21. august 2013 af Hejmeddig3213 (Slettet)

Tusind tak, men hvis det er i er gode til engelsk, kan i så ikke lige se mit indlæg om engelsk det er endnu vigtigere.. ):


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2013 af mathon

C) 

    34 + 13x + 35 x - 2y =

    (13 + 35)x - 2y + 34 =


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2013 af mathon

Har du tænkt over, HVORDAN du vil lære det?


Svar #7
21. august 2013 af Hejmeddig3213 (Slettet)

Forstår det lidt, men ikke heeeeeeelt. Synes det er lidt svært at forstå -.-


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2013 af SuneChr

# 7   Hvis x er en elefant og y er en zebra, ja så er 5x + 2y lig med 5 elefanter og 2 zebraer.


Svar #9
21. august 2013 af Hejmeddig3213 (Slettet)

hvordan skal jeg skrive det op i mit hæfte?


Brugbart svar (2)

Svar #10
21. august 2013 af mathon

Forståelsen skal ikke "puttes" ind i hovedet på dig. Den har mulighed for at indfinde sig, hvis du gennem længere tid arbejder aktivt og opmærksomt med de matematiske regler.

Det her med at du fortsat blot klager din nød og i store blokke sender dine opgaver ind til SP uden tilsyneladende eftertanke, er der ingen mening i.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2013 af SuneChr

Jeg giver mathon i # 10 ret.

Samtidig er bogstavregning abstrakt og svært for mange mennesker, i alle aldre og begge køn. Nogen lærer det aldrig, fordi de ikke kan se fornuft eller regel i behandlingen af opgaven. Men "HejMedDig Lol": arbejd med opgaverne som foreslået i # 10. Gør din lærer træt og spørg, indtil du forstår det.


Svar #12
21. august 2013 af Hejmeddig3213 (Slettet)

I forstår ikke hvad jeg mener.. Hvis jeg fx skal regne det her ud: 7x + 8y + 9v + 4y + 2x, skal jeg så sige 7 x 8 eller noget i den retning for at regne det ud? Det jeg ikke forstår det er, hvad x, y og v er, er det ikke noget tal?  


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. august 2013 af SuneChr

# 12

Jeg tror, du blander to ting sammen.

1)  Et reduktionsstykke er uden lighedstegn, og skal samles, så det ser "pænt ud" og kortest muligt.

     Alt, hvad du har spurgt om, er reduktionsstykker.

2)  En ligning har et lighedstegn. Her skal man finde ud af, hvad x, y, z  o.s.v. er i tal.

Eksemplet fra # 12:

7x + 2x  =  9x

8y + 4y = 12y

9v = 9v  den står uforandret.

I alt giver det     9x + 12y + 9v

Her kan det så gøres kortere endnu ved at sætte 3 udenfor en parentes

3·(3x + 4y + 3v)   Bemærk: Ikke noget lighedstegn.


Svar #14
21. august 2013 af Hejmeddig3213 (Slettet)

Nååår tak :)


Skriv et svar til: Hjæææælp!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.