Matematik

Lininger

23. august 2013 af em30 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan løser jeg liningen 7 - (2 – 5x) * 3 = 15 - 13x med ud regninger :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2013 af mathon

 gang først ind i parentesen

              7 - (2 – 5x) • 3 = 15 - 13x                         (a - b)•c = a•c - b•c

dvs

              7 - (6 – 15x)  = 15 - 13x                           hæv dernæst minus-parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2013 af mette48 (Slettet)

gang ind i parentesen

hæv minusparentesen

læg 13 x til på begge sider

træk 1 fra på begge sider

del med tallet foran x

 

et dumt spørgsmål: hvorfor er minusset inde i parentesen mindre end de andre minusser. Er det mig der misforstår meningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

På min skærm er minustegnet inde i parentesen i #0 længere end minustegnet uden for parentesen og minustegnet på højre side. Forvirringen skyldes, at der er typografisk er særskilte karakterer for minustegnet (den lange streg –) og bindestregen (den korte streg, bindestreg, hyphen -), og at disse på et computertastatur er smeltet sammen til den korte streg. Nogle tekstbehandlingsprogrammer kan skelne mellem disse og vil nogle gange automatisk ændre - til – . Når der så kopieres fra en ligning skrevet i for eksempel .doc eller .pdf format, kan denne forskel bevares i kopien. Det er selvfølgelig ikke konsekvent, når de to typer blandes i skøn forvirring som det er tilfældet ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2013 af mette48 (Slettet)

Tak for forklaringen Andersen


Skriv et svar til: Lininger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.