Matematik

Gråsten slot

25. august 2013 af Kaki12 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Vis , at halvcirklerne han en diameter på 15 m


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske har du en tegning, eller andre oplysninger i opgaven? Ellers skal vi nok på en lille udflugt til Gråsten Slot.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af Gliates (Slettet)

#0

Det er værdifuldt at aflægge Gråsten slot et besøg :).. Især om sommeren.. 


Svar #3
25. august 2013 af Kaki12 (Slettet)

Der en græsplæne . Plænens form er sammensat af et rektangel og to halvcirkler .
Så i rektangel der er høj 38 m med to halvcirkler og 21 m bredde og 23 m høj til rektangel

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ret uforståeligt, hvad du skriver

Så i rektangel der er høj 38 m med to halvcirkler og 21 m bredde og 23 m høj til rektangel

Hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Her kan man se en tegning af plænen

http://vucmedit.files.wordpress.com/2011/09/aflevering-nr-3-til-den-27-januar-2012.pdf

Halvcirklernes diameter er så

d = 38m - 23m = ...


Svar #6
25. august 2013 af Kaki12 (Slettet)

Ok hvad med den anden spørsmål

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Find arealet af figuren. Figuren er sammensat af et rektangel og to kongruente halvcirkler.


Svar #8
25. august 2013 af Kaki12 (Slettet)

Miner du a=l.b

Svar #9
25. august 2013 af Kaki12 (Slettet)

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Til dels. For rektanglets areal benytter man formlen for et rektangels areal. For halvcirklerne benytter man formlen for en cirkels areal.


Svar #11
25. august 2013 af Kaki12 (Slettet)

Ok hvordan kan jeg lev den tre spørgsmål

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Lav en tegning i målestoksforholdet 1:200 . Afstande på tegningen skal så være 200 gange mindre end tilsvarende afstande for den virkelige græsplæne.


Svar #13
25. august 2013 af Kaki12 (Slettet)

Hvordan

Svar #14
25. august 2013 af Kaki12 (Slettet)

Ok jeg har anden opgave n4 . Dige og sluse ved Højer

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Lav en tegning som skitsen i opgaven, men hvor målene er afpasset til målestoksforholdet 1:200.

Længden på 38m skal så tegnes som 38m/200 på tegningen.


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Start en ny opgavetråd, når spørgsmålet ikke har noget med denne tråd at gøre. Formuler hele opgaven sammen med en beskrivelse af din egen fremgangsmåde og resultater. Giv tråden en passende beskrivende overskrift, der svarer til opgavens indhold.


Svar #17
25. august 2013 af Kaki12 (Slettet)

https://www.google.dk/search?q=dige+og+sluse+ved+højer+opgave+4&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=da&client=safari
Opgave 4

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvad har du problemer med her? Hvad har du selv gjort for at løse opgaven?


Svar #19
25. august 2013 af Kaki12 (Slettet)

Den 4.4 Hvad bliver digets bredde, hvis diget skal være 1 m højere? (Tværsnittene af diget før og efter ændringen er ligedanned

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Der er tale om to ensvinklede (ligedannede) trekanter. Man ganger det nuværende diges bredde med skalaforholdet. Skalaforholdet findes ud fra oplysningen om, at diget (hvis højde er 7,45m) skal gøres 1m højere.


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.