Matematik

Projektion

26. august 2013 af hans1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp til disse 2 opgaver:        Der er givet vektorene a=(3;-1;5) b?(t;-4;20)   Bestem t, således at de to vektorer bliver parallelle.


Svar #1
26. august 2013 af hans1995 (Slettet)

Der er givet to vektorer:    a=(4;-6;3) b=(-9;5;7)  a) Bestem længden af vektor b´s projektion på vektor a. b) Bestem længden af vektor a`s projektion på vektor b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af mathon

Første opgave

To vektorer a og b er parallelle, hvis og kun hvis de to vektorer â og b er vinkelrette på hinanden, dvs. hvis og kun hvis

â • b = 0


Svar #3
26. august 2013 af hans1995 (Slettet)

dæssvære har dette ikke været nogen hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2013 af mathon

benyt
            vektor a's projektion på vektor b

                                   a • b
                           ab
= -------   ·   b
                                    |b|2

og

            vektor b's projektion på vektor a

                                   a • b
                           ba
= -------   ·   a
                                    |a|2


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2013 af mathon

Der er givet vektorene a=(3;-1;5) b?(t;-4;20)   Bestem t, således at de to vektorer bliver parallelle.

se nedenstående link og glem #2

Vedhæftet fil:vektor-regnng_41.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2013 af mathon

…så skulle du måske gøre det læringsaktive at gribe din matematikbog og repetere
   vektorprojektion, så du kan begribe, hvad det handler om.   :-)


Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.