Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Hjælp

26. august 2013 af Tasha7 (Slettet)

Beregn massen af 1 m3 vand? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang vandets rumfang med vandets densitet (massefylde).

ρvand = 1·103 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af 123434 (Slettet)

Synes jeg lærte i skolen at vands massefyld er 1? Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt.  Vands massefylde er en størrelse med enhed. Med god tilnærmelse har man for vand

ρvand = 1·103 kg/m3  = 1 g/cm3

Det er måske den sidste værdi, uden enhed, du husker fra din skole.


Svar #4
26. august 2013 af Tasha7 (Slettet)

Så massen af 1 m3 vand er 30 kg/m??


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er helt i skoven. Massen af et objekt måles i en enhed for masse, ikke en enhed for densitet.

Massen af 1 m3 vand fås som nævnt i #1 ved at gange rumfanget med massefylden, dvs

m = V · ρvand = 1m3 · 1·103 kg/m3 = 1·103 kg


Svar #6
26. august 2013 af Tasha7 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.