Matematik

Hjælp med andengradsligninger til imorgen :/

26. august 2013 af susan4800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle jer derude. Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse disse andengradsligninger, da jeg er gået lidt i stå :(?     1-x^2-6*x+5=0                                                                                                                                                                          2-x^2-9*x+14=0                                                                                                                                                                        3- x^2+x-6=0                                                                                                                                                                           4-2*x^2+10*x+8=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

Generelt

   a•x2 + b•x + c, a ≠ 0

  diskriminanten d = b2 - 4•a•c

   for d > 0: To reelle løsninger, der er givet ved:  x = (-b ± √d) / (2•a)
   for d = 0: En reel løsning, der er givet ved: x = (-b) / (2•a)
   for d < 0: Ingen reelle løsninger

 

.. start med at identificere a, b og c i de forskellige andengradsligninger

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af 123434 (Slettet)

x^2+x-6=0  

D=1^2-4*1*(-6)

D=25

X=(-1+-5)/(2*1)

X=-3 V X=2

 

 


Svar #3
26. august 2013 af susan4800 (Slettet)

mange taak til jer begge to, kan lige prøve mig frem :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

#1 rettet

Generelt

   a•x2 + b•x + c = 0, a ≠ 0

  diskriminanten d = b2 - 4•a•c

   for d > 0: To reelle løsninger, der er givet ved:  x = (-b ± √d) / (2•a)
   for d = 0: En reel løsning, der er givet ved: x = (-b) / (2•a)
   for d < 0: Ingen reelle løsninger

 

 

.. start med at identificere a, b og c i de forskellige andengradsligninger

 

 


Skriv et svar til: Hjælp med andengradsligninger til imorgen :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.